• 0
    • Geen producten in je winkelmand.

Band, Events, Music, Shows

Record Store Day

Green Vinyl opent de dag met Kookenhaken, een band waarover je online weinig kunt vinden, maar die toch al zo’n vijfentwintig jaar bestaat. De groep heeft al heel wat albums uit, met de zelf in de repetitieruimte opgenomen cd ‘Far Away From The Maddening Crowd’ als jongste resultaat. Deze namen ze mee naar de platenzaak.

Op de cover van het hoesje prijkt zelfs een Record Store Day 2018 sticker. Toch speelde Kookenhaken al eens in het voorprogramma van Moss in Mezz, vertelt bassist Rob van Hoesel, in de tijd dat die band net begon. Een van de vele fans vooraf, loopt voorbij: “Het is de beste band uit Gilze!” De trouwe fans maken het al vroeg gezellig druk.

Het verhaal is ook mooi, vier vrienden die elke donderdagavond samen muziek maken en af en toe wat opnemen en uitbrengen. Geen grote ambities en zonder haast. Met als resultaat eerlijke songs en lofi, indie muziek die soms neigt naar britpop, wat vooral komt door de zang van de zanger die ook cajon speelt. Soms zingt hij niet maar brengt hij pratend de teksten. Met liedjes als ‘Pleased As Punch’, over rondhangen in platenzaken zonder grote dromen, of ‘Footloose And Fancy Free’ over een vriend die singletjes verzamelt en er meer dan 40.000 heeft, kun je natuurlijk aankomen op Record Store Day. Fijn, gemoedelijk optreden. (DH)

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/artikelen/overzicht/2018/april/180421-recordstoreday.html

Kookenhaken

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment